maanantai 27. helmikuuta 2012

Kasiviikko, ja satulan vaihto?

Viikosta eniten jäi mieleen tietty lauantain hiihto, mutta myös duathlon-treeni Pirkkahallissa. Vaikka vähän hiihto painoikin jaloissa, niin silti sain treenistä kaiken tarvittavan irti. Treeni oli loistava! :) Ja nuo kimppatreenit, ne on niin mukavia!

Kokeilin ISM Adamo Road -satulaa (kirjoitin jo "lestaa", mutta kun kukaan ei ymmärrä, niin korjasin! :D) treenin päätteksi yhden triathlonpyörän päällä, ja se kyllä tuntui tosi hyvältä. Oiskohan se hyvä pitemmälläkin matkalla ja maantiepyörässä, ettei olisi toosa tuusana? ;D Googlasin ja toinen kehuttu satula on Selle Italia Lady SLR Gel Flow, se näyttää hienommalta. ;)

ISM Adamo Road (kuva)

Selle Italia Lady SLR Gel Flow (kuva)

Juoksua tuli viikolla vähän, kun korvasin yhden juoksulenkin pyöräilyllä.


Hiihto 5:30
Uinti 3:30
Pyörä 2:38
Kuntosali 0:40
Juoksu 0:32
--------
Yhteensä 12:50

lauantai 25. helmikuuta 2012

50km perinteistä

Pisimpään hiihtolenkkiin tuli tänään heti kerralla 20 kilsaa lisää, kun vuorossa oli Ilkan hiihdon 50km.

Aamulla klo 7.30 ylös, ja treffit Jaanan kanssa ysin jälkeen kilpailupaikalla. Ilmoittautumaan ja kokeilemaan suksia. Ensimmäinen fiilis: lipsuu ja oikeaan lonkankoukistajaan sattuu. No muutama sata metriä ei oikeasti hirveästi kerro, ja suksen kunnon sekä oman kunnon näkee vasta ladulla. Lunta pyrytti taivaan täydeltä, ja samaa 3 asteen pakkasta ja lumisadetta oli luvattu koko päiväksi.

Valmiina hiihtoon! Kuvan otti joku pitkä mies, niin näytetään ihan kääpiöiltä! ;D
En osaa yhtään arvioida osanottajamäärää, mutta yritin mennä sopimaan väliin. Etten olisi tukkona, eikä ohitettavia olisi edessä liikaa. Vauhti tuntui alkuun ehkä liian kovalta, ei niinkään gps:n vaan sykkeiden perusteella, jotka olivat 170-180. Aattelin ekat 4 kilsaa (ylämäkivoittoista) hiihdettyäni, että näillä sykkeillä tsippaus on edessä. Yksi poika tuli neljästi mun suksille, ja päätin siirtyä letkan vetämisestä sivuun. Otin kypärälakin pipon alta pois ja jatkoin matkaa. Muutaman kilsan hiihdin yksin, kunnes takana tullut letka sai mut kiinni. Hetken sitä vedin, ja huikkasin, että haluutteko mennä ohi, mutta heille vauhti oli sopivaa.

Ensimmäinen juomapiste oli n. 10 kilsan kohdilla, edellä menevä letka pysähtyi siihen ja siinä oli niin pitkä jono, että päätin mennä ohi. Aattelin ottaa pari palaa proteiinipatukasta. Otin vyölaukun selän puolelta eteen puolihuolimattomasti, ja naps! Yhtäkkiä sauva oli keskellä latua, ja sauvan pää pökkäsi mua rintakehään. Sattui! Eteenpäin sanoi mummo lumessa, ja irvistäen jatkoin matkaa. Hetken päästä huomasin, että sykevyö on huonosti, kun sykettä ei näy. Pysähdyin myöhemmin ja yritin korjata vyötä, ei onnistunut. Aattelin, että olkoon. Jotenkin hiihtokin alkoi kulkemaan, kun en nähnyt niitä kamalia sykkeitä. ;D Uskon, että parempi fiilis johtui laskevista sykkeistä, tasaisemmasta maastosta tai siitä, että pääsin hiihtämään letkassa vetämisen sijaan.

Hiihdettiin alle 5min/km vauhtia (4:20-5:00) viiden hengen letkassa, minä toisena. Siinä oli jotenkin tosi helppoa mennä, ja 20 kilsan kohdilla jopa mietin, että pitäiskö vauhtia lisätä. Aattelin kuitenkin, että mulla on niin paljon matkaa ja näistäkin miehistä suurin osa jää 25 kilsan kohdilla pois, että nyt kun on mahdollista mennä peesissä, niin mennään. 3 kilsaa ennen maalia / toiselle ringille lähtöä letkan vetäjä halusi siirtyä letkan perälle, ja mä siirryin vetohommiin.

Ekaan kierrokseen kului tasan 2 tuntia, ja ei kun toiselle kierrokselle. Hiihdin yksin, aurasin sitä helvetin latua, kun lunta tuli vaakatasossa. Vauhti oli tippunut, ja aattelin, että tästä tulee raskasta. Vastaantulevalle Jaanallekin moitin latua, ja Jaana valitti säätä myös, mutta onneksi hänen polvensa oli kestänyt! Onneksi latu oli kuitenkin suht tuttu mulle, ja tiesin, että Joupiska-Ahonkylä väli on reitin helpoin, ja odotin, että pääsen sinne. Ennemmin samassa letkassa tulleet kaksi miestä saivat mut kiinni, ja siirryin heidän peräänsä. Kilometrin jälkeen toisen sauvaan tuli jotain, ja mä sain taas jostain uutta energiaa ja vauhtikin nousi. Kai ne edellä menevät hiihtäjät (ei kilpailuun osallistuneita) olivat auranneet ladun, ja se helpotti.

Pian jatkoin taas ladun auraamista, ja odottelin juomapistettä. Se tuli ja meni, ja seuraava kohta oli kääntöpaikka. Menin yhden vapaata hiihtävän ohi, ja totesin, että mun edellä menee yksi perinteisen hiihtäjä. Eroa on n. kilometrin verran, että jos hän ei hyydy, niin ei oo mahdollisuuksia saada kiinni. Aikaa oli kulunut kääntöpaikalla 3 tuntia ja 11 minuuttia (39km), en muista mitä ekalla kierroksella aika siinä vaiheessa näytti. Saman tien tuli vastaan kaksi vapaan ja kaksi perinteisen hiihtäjää. Aattelin, että heitä en päästä ohi, vaikka hiihto tuntui selässä, pakaroissa ja takareisissä ehkä eniten koko matkan aikana ja pieni ylämäki hidasti vauhtia, lujempaa en päässyt. Juuri kun lähdin juomapisteeltä (n. 45km), vapaan hiihtäjät tulivat juomapisteelle. Totesin, että olin saavuttanu edellä menevää miestä ja sekös antoi uutta puhtia. N. kilometri, ja menin hänestä ja toisesta miehestä (hiihti vapaata) ohi. Reitin paskamaisin ylämäki edessä, ja siinä tämä vapaan hiihtäjä oli ihan mun kannoilla. Hiihdin minkä pääsin, ja maalissa oma kello pysähtyi aikaan 4:07:51. Virallista aikaa en vielä tiedä. Vedin lopun minkä pääsin, ja reidetkin rupesivat tärisemään. :D

Katoin sykemittarista, että viimeiset viisi kilsaa ovat menneet kaikki reippaasti alle viiden. Viimeiseen 1,5 kilsaan kului aikaa 6:06, joten ei ihme, jos vähän reisissä tuntuikin. No en ollut viimeinen, vaan taakse jäi ainakin 7 hiihtäjää. Maalissa sain kehuja, mikäs sen kivempaa. ;D Varmistettiin, että olinko mä hiihtäny koko matkan perinteistä. Kovin moni ei sitä oo kuulemma tehny, ja tänä vuonnakin olin ainut nainen. Viidelläkympillä tais olla yhteensä vain 4 naista, joten ei montaa.

Mutta tyytyväinen hiihtoon oon! :) Huomaa alaselästä, pakaroista ja takareisistä, että hiihtokilometrejä tänä vuonna on tullu tätä hiihtoa lukuunottamatta 156 eli tosi vähän. Keskisykettä en nyt sitten tiedä, mutta kyllä se sinne vk:n puolelle kuitenkin meni. ;)

perjantai 24. helmikuuta 2012

Viivalle, jos pystyy

Vähän muuttelin viikon treenejä niin, että torstaille kuuluvan pitkän juoksun vaihdoin trainerilla polkemiseen ja lasten mahatautien takia tuli pakollinen muukin muutos. Mutta siis aattelin, että huomenna 50 kilsan hiihdossa löytyisi enemmän potkua jaloista pyöräilyn kuin pitkän juoksun jälkeen. Jos ei fyysistä, niin psyykkistä ainakin. ;) Aion siis mennä kokeilemaan pitkää hiihtoa, jos ens yönä mahatauti ei kaada petiin.

Tiistaina hiihtäessä totesin, että sukset lipsuu niin pahasti, että jotain niille pitää tehdä, ettei mulla mene ihan hermot. Niinpä hain ne tänään Supersportista huollosta. Toivottavasti ovat huomenna hyvät. Ei mitään paineita huomiselle hiihdolle, mutta vipa en halua olla. ;D

Ens viikosta alkaen mulla on kolmisen viikkoa kaksi sykemittaria käytössä yhtäaikaa. Voi olla vähän koomisen ja hifistelyn näköistä, mutta osallistun taas yhteen Polarin testiin. Kivaa! :)

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Äiti kyllä ehtii

Mulle on tullu muutaman vuoden Sport-lehti, minkä tilauksen kyllä nyt jouduin perumaan. Pakko säästää rahaa niissä jutuissa, missä se on mahdollista. Mutta siis lehdessä oli juttu "Miten liikkuu kuuden lapsen äiti?". Niin monesti on puhetta siitä, ettei ehdi, kun lapset ovat pieniä. Jutun Miralla on kuusi lasta: 2, 3, 5, 9, 11 ja 11 -vuotiaat. Toinen kaksostytöistä on vaikeasti monivammainen, joten kotiäiti on myös omaishoitaja. 

Mira käy juoksemassa kolmisen kertaa viikossa, ja lisäksi kuntopyöräilee ja kahvakuulailee kotona. Esimerkkiviikolla maanantaina polki tunnin kuntopyörää illalla, tiistaina kahvakuulailua ja vatsatreeni, keskiviikkona juoksulenkki, torstaina tunnin kuntopyörää, perjantaina kuntopyörää, vatsatreeni ja kahvakuulailua, ja sunnuntaina 20km juoksulenkki, vatsatreeni ja kahvakuulailua. Lisäksi ottaa monet arkiaskareet kuntoilun kannalta, kuten lumityöt ja lasten vetäminen pulkkamäessä mäen ylös.


Tämäkin on yksi osoitus siitä, että kyllä sitä ehtii, jos vain haluaa. Mua on monesti kritisoitu, ja mä ite kirjoitin samasta aiheesta joulukuussa blogiinkin, ja mulla ei ole kuin kolme lasta. ;)

maanantai 20. helmikuuta 2012

Viikko 7

Viime viikko oli kevyt viikko, ja tunteja kertyi seuraavasti:

Uinti 3h
Hiihto 2h 36min
Juoksu 2h 12min
Pyöräily 1h 20min
Kuntopiiri 30min
(Lihashuolto 1h 30min)
-------
9h 38min (+ hieronta 1h 30min)

Mietin tulevaa viikkoa, ja lauantaille on merkitty ohjelmaan pitkä hiihto. Seinäjoella järjestetään Ilkan hiihto, jossa matkat ovat 25km ja 50km. Saa hiihtää perinteisellä tai vapaalle tyylillä, eikä sarjoja ole mitenkään eritelty. Viime vuosien tuloksia kattellessani välillä on jaettu vain 25km ja 50km hiihtäjiin, ja välillä lisäksi naisiin ja miehiinkin. Kovin moni nainen ei oo viittäkymppiä hiihtänyt, ja aikoja kun katselee, niin suurin osa taitaa mennä vapaalla tyylillä. Hiihtäjiä on ollu yhteensä viime vuosina reipas sata, viime vuonna 150. Pitäisköhän osallistua viidellekympille ja tulla viimeisenä hiihtäjänä maaliin, että sais toimitsijat vähän ootella? ;)

Hiihdin lauantaina hyvällä luistolla 28,6km aikaan 2h 36min, keskivauhti oli 5:28min/km. Toki keskisyke oli 147, eli peruskestävyys ykkösellä hiihtelin ja oikeasti luisti ihan hyvin. Mutta alle vitosen kilsavauhdilla tuskin pystyn viittäkymppiä hiihtämään, en vaikka olisi kuinka hyvä luisto, sehän tarkoittaisi käytännössä 4h 10 minsan aikaa. Pisin hiihtomatkani tähän mennessä on 30km. Jos treenaisin koko viikon ihan normaalisti, ja yrittäisi hiihtää jossain kynnyksen tuntumassa ja ottaisi tavoitteeksi vaikka 4,5h.. Oisko hyvä? Tulis tehtyä varmasti hyvä treeni. En tiiä..

torstai 16. helmikuuta 2012

10km testijuoksu

Taas on pitäny vähän järjestellä, että ehtii treenaamaan. :) Tänään menin jo kuudeksi töihin, että pääsen lähtemään kahdelta ja ehdin sekä juosta että uida. Nimittäin mies lähti työreissuun (palaa lauantaina) ja mun piti olla kotona klo 16.30. Lähdin siis kahdelta, vaihdoin vaatteet ja ajoin auton uimahallin pihaan. Siitä 10 kilsan juoksuun, sykkeet piti olla vk1. Aikaa meni 55:41min, johon olen ihan tyytyväinen. Keskivauhti oli siis 5:34 min/km, ja keskisyke puolestaan 167 (mun vk1-alue on 160-170). Pohkeissa kyllä vielä tuntui, joko sunnuntain Pyhäjärvijuoksu tai eilinen hieronta, tai molemmat.

Juoksun jälkeen pulahdin altaaseen, ehdin uida 50 minuuttia, josta osa tekniikkaa ja osa lättäreiden ja pullisten kanssa. Tuntui, että vajoan altaan pohjaan. Eikä uinti kulkenut ollenkaan. Kädet olivat vielä palautumatta eilisestä hieronnasta, sen verran kokonaisvaltaisesti niissä tuntui. Tiistain uinnissa ei tuntunut ollenkaan, joten hieronnan vika. Mä olin toki aika tukossa, selkää ja käsiä myöden. Jopa rintalihakset ja olkapäät, mitkä yleensä eivät ole. Lättärit syynä?! ;) Niin, ja kotona olin klo 16.31, ja ehdin viedä miehen viideksi lähtöpaikalle.

Mutta eipä olisi tämän päiväinen järjestelykään onnistunut, jos ei olisi liukuvaa työaikaa ja jos miehellä olisi erilainen työ. Nimittäin nyt pääsin lähtemään ajoissa ja mies pystyi hakemaan pojan hoidosta (= lähtemään aikaisemmin töistä), että tämä onnistui. Aika uskomatonta, että olin tuohon aikaan päivästä jo tehnyt kaksi treeniä. Oliskin aina noin, eikä treenit iltamyöhään.. :)

Tuli mieleen, että märkäpukukin pitäisi hommata. Mutta mistä ja minkälainen, niin siinä taas miettimistä..

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pyhäjärvijuoksu

Tänään oli ensimmäinen Pyhäjärvijuoksuni. Se siis tarkoittaa Pyhäjärven kiertämistä niin, että lähtö on Pyynikin näkötornilta ja paluu samaan paikkaan. Kilometrejä tulee vähän alle 27. Vähän juoksu jännitti, koska en ole yli 23 kilometrin lenkkiä tehnyt ja tällä viikolla tunteja oli kertynyt jo reippaasti. Ainoastaan juoksemani kolme maratonia ovat menneet tämän kilometrimäärän yli. Näin jopa viime yönä unta, että juoksin kaikkien yllätykseksi matkan aikaan 2:28. ;D

Eilisen pyöräilyn jälkeen yritin venytellä ja käytin ostamiani Skins-trikoita palautumiseen. Ostin viikko sitten Skins-trikoot, kun tarvin yhdet pitkät trikoot ilman mitään talviominaisuuksia. Aattelin laittaa parikymppiä lisää ja testata kompressiomallia.

Kuva
Tämän päivän juoksijat jaettiin kahteen ryhmään, nopeimpiin ja hitaampiin, ja sen mukaan juomat porukan huoltoautoon. Ensin meitä oli viisi juoksijaa kasassa, mutta jossain vaiheessa oltiin Kaisan kanssa kahdestaan. Juoksu kulki kivasti pyryssä ja auraamattomalla tiellä. Vähän välillä ärsytti luminen ja epätasainen tie, mutta sellainen se meidän talvi on. ;) Vauhti pysyi 6:30 molemmin puolin, riippuen onko enemmän ala- vai ylämäkeä. 13,5 kilsan kohdilla kello näytti 1:30. Ja yhtäkkiä kilometrejä oli kasassa jo 18. Todella nopeasti ja helposti meni. Huoltoautolla pysähdyttiin viidesti, kerran puskapissatauko, ja lopuksi tuli 600-800 metrin lisälenkki harhailun muodossa (valmentajan mittaaman matkan mukaan meille tuli +800m). Piti pysähdellä ja miettiä mistä päästäisiin takaisin Pyynikin näkötornille, kierrettiin ja jouduttiin nousemaan portaatkin ylös. Niitä ei kyllä jaksanu juosta, vaan piti kävellä. :D

Aikaa lenkkiin meni kaikkine pysähdyksineen ja harhailuineen 3:10. Kilometrejä tuli 27,6km. Keskisyke oli 154, mikä tarkoittaa mulle pk1-tasoa. Loistavaa! Todella onnistunut lenkki, seuraavalla kerralla meneekin jo alle kolmeen tuntiin. ;)

Viikko on muutenkin ollut melkoinen. Ensin alkuviikosta tuntui, että nyt on jostain syystä tosi väsy olo. Tiistaina menin töistäpäin uimahalliin, ja ei olisi yhtään huvittanut. Treenin tein, mutta sitten mies lähti työreissuun ja mä jätin toisen treenin väsymyksen myötä välistä. Menin nukkumaan jo klo 20.30 ja nukuin kuuteen asti. Seuraava päivä oli lepopäivä ja taas unille klo 21. Nyt on flunssaa liikenteessä, poikakin sen on saanut, joten en tiedä oliko mullekin joku tauti tulossa päälle. Torstaina suurin väsymys oli väistynyt, ja koska mies oli edelleen reissussa niin poljin ja juoksin sisällä. Sitten viikonloppunakin taas sai nukkua, ja muutenkin oon ollu virkeämpi.

Tällä viikolla tuli ennätys uinnissakin, nimittäin uintikilometrejä kertyi 10,5. Se on mulle paljon se. :) Ja yleensäkin tällä viikolla paukkui tunnit ennätyslukemiin.

Juoksu 4h 58min
Pyöräily 4h 34min
Uinti 4h 16min
Kuntopiiri 40min
Lihashuolto 40min
-----------------
Yhteensä 14h 28min (+ lihashuolto 40min)

maanantai 6. helmikuuta 2012

Viikko 5

Viime viikolla tunnit kertyivät seuraavasti:

Pyöräilyä 4h 35min
Uintia 3h 35min
Juoksua 1h 27min
Voima 1h 10min
Lihashuolto 35min
------------------
Yhteensä 10h 47min (lihashuollon kera 11h 22min)

Sunnuntaina meillä oli triathlonkoulun ohjelmassa mielenkiintoinen ravintoluento. Oli ihan kiva kuunnella asiaa kestävyysurheilijan kannalta. Paljon tiedän kyllä yleensä ravinnosta, ateriarytmistä, hiilareista ym. diabeteksen kannalta, mutta eri asia on sitten ite toteuttaa samaa. Saamaton olen tässä aiheessa. ;) Luennon jälkeen oli lihaskuntotesti, jokainen osa-alue oli parantunut marraskuusta! :)

Koko syksy on tahkottu suurimmaksi osaksi uintitekniikkaa, ja nyt helmikuussa saimme kolme erilaista uintiohjelmaa. Tänään tein niistä yhtä. Kun pääsin altaalle, mulla oli reilu tunti aikaa uida ja sen jälkeen uimahalli menisi kiinni. En ehtinyt, ohjelma jäi 300m vajaaksi. No nytpä tiiän varata uintiin enemmän aikaa kuin tunnin. Ehkä tämäkin joskus menee tuntiin, mutta ei vielä.

Meillä tää elo on aika mielenkiintoista, tääkin viikko menee melko pitkälle kello kaulassa. Toisille voisi olla stressaavaa, mutta mä tykkään suunnitella ja järjestää, joten mua ei haittaa. :) Tämän viikon treenejä kyllä saa vähän suunnitella, koska mies lähtee huomenna illemmalla (viimeistään seiskalta) reissuun ja tulee torstaina. Huomenna teenkin treenin heti töiden jälkeen ja ke on lepo. Torstaina treeni pitää miettiä sen mukaan monelta mies tulee reissusta. Voi olla, että poljen trainerilla Pikku Kakkosen aikana. ;) On tullu pyörän päältä kyseltyä läksyjä, kuulusteltua kokeisiin, pelailtua jne.

Myyty! :)

lauantai 4. helmikuuta 2012

Hallipyöräilyä

Tänään puhelin herätti kesken hyvän unen klo 5:15. Ylös ja klo 5:45 kohti Mustasaarta ja Botniahallia. Siellä on 400m rata varattuna pyöräilijöille viikonloppuisin klo 7-10. Uskomattoman paljon pyöräilijöitä siellä oli, yhtäkkiä laskettuna kolmisenkymmentä.

Oli kyllä kiva treeni, vaihtelua traineriin. :) Ja sain kokeiltua tuota maantiepyörääkin nyt kunnolla. Muutaman kerran pysähdyin säätämään lestaa. Sellainen hyvä huomio tuli, että olin laskenut ennemmin lestan nokkaa alaspäin, mutta nyt huomasin kämmenten puutuvan. Saamieni neuvojen mukaan nostin nokan tasalle, ja puutuminen loppui. Niin pienestä se voi olla kiinni. :) Pyörään pitää vaihtaa lyhyempi stemmi, koska sarvet ovat liian kaukana. Itse asiassa pyörän alkuperäinen stemmi on lyhyempi kuin mikä siinä nykyään on, joten se vaihdetaan siihen.

Siinähän minä. :)
Mutta lähes kolmen tunnin pyöräily teki tehtävänsä, ja lopullinen ostopäätös pyörästä syntyi. :) Mulla on siis myynnissä nyt vähän ajettu Merida Cyclocross 3 Disc, koko 48cm. Puoli vuotta vanha, takuuta jäljellä 1,5 vuotta.

Treenin päälle tyhjeni yksi purkeista.

perjantai 3. helmikuuta 2012

Lättärilupa

Sain viime sunnuntaina luvan käyttää lättäreitä, ja tänään ne vihdoin saapuivat postissa. Tilasin Arenan punaiset m-koon lättärit. Se oli ohjeistus, mutta postissa tuli harmaat. Höh. Oikean kokoiset ne ovat, mutta punaisia kyllä odotin. ;)

Tänään sitten uin 600m lättäreiden kera. :) Jännä tunne sen jälkeen lähteä uimaan tavallisesti, kun tuntuu, ettei pääse mihinkään. :D



Mutta nyt nukkumaan, kun aamulla on klo 5:15 herätys. Seitsemältä pitäisi olla Botniahallissa pyöräilemässä. :)

torstai 2. helmikuuta 2012

Pakkaslenkki

Auto on tehnyt nyt parina päivänä tenän, ja tänäänkin soitin aamulla klo 6.40 isälleni, joka riensi apuun. Mies on nimittäin ollut taas reissussa. Sen takia olen myös joutunut miettimään viikon treenejä vähän uudelleen. Aluksi näytti siltä, että tänäänkään ei uiminen onnistu, kun mies olisi vasta puoli kasi kotona, mutta kiitos lapsenvahdin ja pääsin lähtemään hallille jo puoli seiskalta. :) Altaasta kun ajetaan uimarit jo klo 20 pois.

Pakkasta oli aamulla 30 astetta, mutta nyt illalla enää 23. Niinpä kävin juoksemassa ulkona juoksumaton sijaan. :) Päällä alusvaatteet, kaksi kerrastoa, lyhythihainen paita, shortsit, henkselitrikoot, kahdet sukat, takki, heijastinliivi, kypärälakki, buff, pipo, kahdet hanskat (joista toiset otin parin kilsan jälkeen pois), icebug gaiterit sekä nastalenkkarit. Lisäksi oli vielä reppu selässä, kun vein auton isän työpaikalle ja juoksin sieltä kotiin. Kerrankin vaatetta oli sopivasti, vain aavistuksen reisiä pisteli.



Tammikuussa kertyi tunteja seuraavasti:
Uinti 12h
Hiihto 10h 53min
Juoksu 8h 30min
Pyörä 6h 37min
Voima 3h 35min
Lihashuolto 1h 45min
----------
43h 20min, josta aktiivista treeniä 41h 35min.