keskiviikko 28. elokuuta 2013

Treenit.net ja csv-tiedosto luettavaan muotoon

Treenit.net on päivittynyt. En ota kantaa uusiin ominaisuuksiin, muuta kuin sen, että aina päivitykset tuovat negatiivista palautetta. Aina! No nytkin esim. kalenterissa ei näy muistiinpanoja, ja varmasti esimerkiksi valmentajan on vaikeampi seurata. Se on ollu hyvin yksinkertainen käyttää ja lukea. Nyt tuli uusia ominaisuuksia, ja varmasti vielä sitä fiksailevat toiveiden mukaan.

Mutta siis suurta huolta on aiheuttanu kadonneet vanhat treenit. Niitä ei näy kalenterissa, eikä tilastoissa, mutta ne löytyy omasta profiilista, josta ne voi ladata omalle koneelleen. Treenit.netin dokumentti on muotoa csv. Jos sen avaa suoraan Microsoftin Excelissä, niin se ei ole luettavassa muodossa, vaan mm. pilkkuja täynnä:


Ei tuota lue erkkikään, joten muokataas dataa pikkasen. Avaa ohjelma MS Excel, ja versiossa 2010 valitse Data-välilehdeltä From Text. Jos sulla on vanhempi Excel, niin File-valikosta löytyy muistaakseni Import.


Etsi tallentamasi csv-tiedosto. Ja tee seuraavat valinnat:

Step 1: Delimeted


Step 2: Comma


Step 3: Valitse jokaiselle kesto ja matka -sarakkeille muoto "text". Kumpiakin sarakkeita on viisi kipaletta. Jos tätä ei tee, niin matkana voi olla esim. "1. syys". Sitten vain Finish ja seuraavaan OK.


Nyt sait dataa sarakkeittain näytölle. Dataa voi käyttää nyt kuten excelissä normaalistikin, eli poistaa vaikka sarakkeita, kun userid on esimerkiksi turha. Mutta mulla ainakin edelleen näyttää vähän epäselvältä. Nimittäin jos on kirjannut treenit niin, että on käyttäny muistiinpanoissa enteriä, niin silloin on kovempi homma kuin tyypillä, joka on kirjoittanu asiat yhteen pötköön. Mä oon esim. kierrosaikoja tms. kirjoitellu selkeämmin omille riveilleen, ja kun tällaisen entereitä sisältävän dokumentin avaa, niin se sekoittaa lopputulosta. Päivämäärä-sarakkeisiin tulee muutakin kuin päivämäärät:


Noh.. Sitten aloitetaan melkein alusta, että saatais taulukosta siistimpi ja että sitä voidaan jatkojalostaa. Etsi tiedosto käsiisi resurssienhallinnan kautta eli mene kansioon, missä tiedosto on. Hiiren oikealla valitse "Avaa sovelluksessa" ja sitten Notepad tai Wordpad, muttei missään nimessä MS Word. Nyt pitäis sitten ettiä niitä entereitä. Voit etsiä ihan vaan selailemalla tai käyttää Etsi-painiketta ja kirjoitella siihen excelissä näkemiäisi A-sarakkeessa olevia ylimääräisiä rivejä. Sitten vaan enterit pois, että teksti tulee pötköön. Toki välilyönnit on sallittu.

Aluksi:


Ja kun enterit on poistettu:


Sitten tallennus, kun kaikki enterit on poistettu ja avataan uudestaan Excelissä samalla tavalla kuin alussa ohjeistin. Mä jouduin tekemään tämän vielä kerran, että sain viimeisetkin enterit poistettua, mutta sen jälkeen data näyttää jo tältä:


Tässä versiossa jokainen päivä on omalla rivillään. Ja onnekas se, joka on tehnyt päivässä vain yhden treenin. Mulla niitä on välillä useampi laji, joten kaikki saman päivän treenit ovat samalla rivillä, mutta omissa sarakkeissaan. Kun mulla on enemmän aikaa, niin katon nekin järkevään muotoon. ;)

Toivottavasti tästä oli edes jollekin hyötyä. Yritin ainakin selittää ymmärrettävästi, mutta eri asia onnistuinko siinä. :D

10 kommenttia:

 1. Kiitos!
  Tuo notepadissa duunaaminen ei onnistu kun sinne tulee ihan jotain muuta kuin tekstitiedostoa.

  Nyt voi vaikka siirtää käsin 8 vuotta uuteen sovellukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, notepadissa mulla kyllä aukeaa normaalisti tekstinä, mutta noita entereitä on vaikeampi huomata kuin wordpadissa.

   Ole hyvä! :)

   Poista
 2. Osaatkohan neuvoa, miksen saa tiedostoa enää uudestaan auki excelissä? Sen jälkeen siis, kun olen etsinyt ja poistanut enterit?

  Taidan tehdä jotain väärin :S :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avasitko wordpadissa? Oisko se muuttanu sun tiedoston muotoa? Eli onkin nyt jotain muuta kuin .csv? Avasit kuitenkin ensin Excelin, ja sitten from Text file?

   Jos tarvit apua, niin heitä tiedosto mulle mailiin: ninnille@gmail.com. ;)

   Poista
  2. Jos resurssienhallinnassa tiedoston päällä klikkaat hiiren oikealla ja valitset ominaisuudet, niin näet tiedoston tyypin siellä. Pitäis olla edelleen: "Microsoft Excel Comma Separated Values File (.csv)"

   Poista
 3. Tuli vastaan muuten erilainen tiedosto.. Eli jos joku on nimennyt lajit käyttämällä pilkkua (Esim. Pyöräily, maantie), niin näiden ohjeiden mukaan ei onnistukaan. Pilkku sekoittaa csv:n muodostamista yllättävän paljon ja ylimääräisiä puolipilkkuja ja lainausmerkkejä oli kasa.. Pitää muokata paljon enemmän wordpadissa aluksi.

  VastaaPoista
 4. En ole antanut lupaa kajota vanhoihin reeneihini. On törkeää, että vanhat reenit poistetaan treenit.netistä ilman käyttäjän antamaa lupaa. Ei ole minun vikani, että en osaa noilla monimutkaisilla " ohjeillasi" niitä tänne treenit.netiin paluttaa. Saat luvan lähettää ne sähköpostiini tai liittää itse ne vanhat monen vuoden tärkeät treenini takaisin tänne, että pystyn ne itsekin lukemaan täältä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö, siis mullahan ei oo mitään tekemistä Treenit.netin kanssa! Kun vain aattelin kavereita ja ohjeistin heitä, miten treenit sieltä ladattavasta tiedostosta saa järkevään muotoon omalle koneelle, koska tiedän, että moni ei sitä osaa tehdä. Näilläkään ohjeilla ei niitä takaisin treenit.nettiin saa. Näitä ohjeita saa käyttää, mutta ei ole pakko. Laitappa kuule palautteesi ihan eri paikkaan kuin mun blogiin..

   Poista
 5. Hih, mä osasin sun ohjeilla :) !!!! Kiitos!!!!

  VastaaPoista