keskiviikko 28. elokuuta 2013

Treenit.net ohjeet jatkuu

Edellisessä postauksessa oli ohjeet kuin Treenit.netin csv-tiedosto saadaan luettavaan muotoon. Tässä ohjeet kuinka treenit saadaan vielä järkevämpään muotoon kuin olemalla peräkkäin yhdellä rivillä per päivä.

Poistetaan user_id valitsemalla sarake B ja hiiren oikealla poista.


Mene sarakkeen G kohtaan (harjoitus1) ja lisää uusi sarake hiiren oikealla. Sarake tulee siis harjoitus1:n vasemmalle puolelle. Lisää sarake myös harjoitus2, harjoitus3, harjoitus4 ja harjoitus5 kohdalla, eli uudet sarakkeet tulevat edelleen vasemmalle puolelle.


Tämän jälkeen kopioi päivämääräkenttä sarakkeesta A. Tai itse asiassa koko sarake. Napsauta A:n kohdalla hiiren oikeaa korvaa ja kopio. Sen jälkeen siirry G-sarakkeen päälle ja hiiren oikealla liitä. Samoin jokaiseen uuteen luomaasi sarakkeeseen sama juttu eli liitä päivämäärät viidesti.


Tallenna tiedosto tässä vaiheessa, jos et ole vielä tallentanu. ;) Seuraavaksi valitse harjoitus2:n data maalaamalla, ei sarakkeiden kirjaimia napsauttamalla. Eli päivämäärä, kesto2, matka2, keskisyke2 ja kommentti2. Ja hiiren oikealla "leikkaa".


Mene G-sarakkeen tietojen viimeiselle riville ja liitä:


Poista samalla liittämäsi alueen ensimmäinen rivi eli pvm, harjoitus2, kesto2, matka2, keskisyke2 ja kommentti2. Koko rivin saa pois rivin numeroa klikkaamalla hiiren oikealla ja poista. Tee sama kaikille datoille, leikkaa data-alue ja liitä se G-sarakkeen viimeiselle riville eli seuraavaan tyhjään kohtaan. Ja poista otsikkorivi myös.

Nyt on kaikki data pötkössä allekkain, eikä enää vierekkäin. Nyt ne halutaan järjestää päivämäärän mukaan, joten valitaan G-sarake, jossa on päivämäärä ja Home-välilehdeltä "Sort & Filter". Ja sieltä "Sort oldest to newest". Varoitus "Expand the selection" on ok, eli paina "Sort".

Data on päivämäärän mukaan, mutta paljon on nollarivejä, jos joka päivä ei ole tehnyt viittä treeniä. Valitaan H-sarake eli harjoitus. Ja samainen Sort & Filter, mutta tällä kertaa Filter. Tämän jälkeen H-sarakkeeseen ilmestyi nuoli, josta avautuu lista harjoituksista. Otetaan rasti pois tyhjien kohdalta:


Nyt tyhjät rivit menivät piiloon. Sitten on vielä yksi kohta jäljellä. Valitse koko data-alue A-sarakkeen ja 1-rivin kulmasta (painike ykkösen yläpuolelta ja A:n vasemmalta puolelta) ja kopioi. Sen jälkeen mene toiselle välilehdelle Excelin alareunasta ja liitä. Näin on treenit päivämäärä järjestyksessä ja kaikki tyhjät rivit poissa.


Siinä ne olis nyt järjestyksessä. Sitten voi alkaa tekemään kaikenlaisia diagrammeja, mutta sen ohjeistuksen mä nyt skippaan. ;)

14 kommenttia:

 1. Ja sit kun on tarpeeks nörtti, voi kirjoittaa ohjelman, joka tekee tän kaiken ihan yhdellä komennolla. Ei oo koulunkäynti mennyt siis hukkaan! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvät ohjeet; vielä kun sais noi ääkköset kuntoon. Rupesin jo katselemaan lontoon kielisiä training logeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Replace all -komentoa kehiin. Eli muutat kaikki &auml -merkit ä:ksi ja sama ö:lle. :)

   Poista
 3. Voi blaah. IHan todella syvältä, että entiset treenit katosivat... Taidan jatkaa heiaheian käyttäjänä ja unohtaa tuon treenit.net jutun kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tiedä, vaikka jonkinlaisen importin vielä saisivat treenit.netin puolella aikaiseksi ja vanhat treenit sais näkyviin. Ainakin toivon!

   Poista
 4. Kiitos, pelastit päiväni. Minäkin avaudun hieman... nyt meni tämäkin palvelu tämmöiseksi mammojen terveys&hyvinvointi-painotteiseksi kun ennen oli paras harkkapäiväkirja mitä netistä löytää. Itse siirryn takaisin kynään ja ruutupaperiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :)

   Joo, tulee mieleen Heiaheia. Mutta täytyy nyt vielä antaa heille mahdollisuus, kun aikovat sitä päivittää vielä. Mua eniten harmittaa se, että moni valmentaja käyttää tätä valmennettaviensa kanssa, koska treenejä on helppo kommentoida ja kommentit on helposti luettavissa, kun kaikki on kerralla näkyvillä. Nythän ei näe mitään tietoja koko treenistä tilastoissa, ainoastaan treenin laji. Mutta ootellaan. :)

   Poista
 5. kun en ole tietokone nörtti, eli miten saan vanhan treeni ohjelman näkyviin. löytyykö parempia ja yksinkertaisia treeniohjelmia, kynä ja ruutupaperi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko, että miten saat vanhat treenit itellesi? Vanhaa ohjelmaa ei saa näkyviin. Vanhat treenit löytyy uudesta ohjelmasta ja siellä omaa nimimerkkiä klikkaamalla ja "Sinun profiili". Sieltä saa ladattua vanhat treenit csv-tiedostona. Ei taida yhtä yksinkertaista ohjelmaa löytyä kuin tuo vanha oli.

   Poista
 6. Kiitos tuhannesti tallennusvinkeistä! Jopa minä onnistuin ;-). Täytyy seurailla, mihin tilanne etenee. Itse pidin kovasti kätevistä yhteenvetotaulukoista, jotka sai blogiin liitettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Ole hyvä. :) Mä tykkäsin kans vanhasta versiosta, joten tämä uuden päivityksiä siis odotellessa. Nyt mulle ei ainakaan nuo riitä, mitä siellä on saatavilla, mutta eiköhän uusia juttuja tule. :)

   Poista
 7. Olen yrittänyt Treenit.net ohjeiden mukaan siirtää vanhoja tietojani uuteen Treenit.net:iin. Sain tiedusteluni perusteella Treenit.net:stä seuraavan vastauksen.Siirry kohtaan "Asetukset" ja paina nappia "tuo vanhat treenit": Minä en sellaista kohtaa löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyykö sulta kuitenkin "Asetukset" samalta riviltä kuin Etusivu, Kirjaa, Statistiikka ja Ota yhteyttä?

   Mulla ei enää sitä "Tuo vanhat treenit"-nappia näy, kun oon kerran sellaista painanu, niin en voi ottaa kuvaa.. Mitä internetselainta käytät? IE, Mozilla, Chrome vai mikä? Oon nimittäin huomannu, että nuo Asetukset näyttää erilaisilta esim. Chromessa että Firefoxissa. Kokeile alkuun toista selainta. :) Jos omalta koneelta löytyy esim. vain Internet Explorer, niin Mozilla Firefoxin tai Google Chromen saa ladattua ilmaiseksi.

   Poista