maanantai 28. lokakuuta 2013

Hankalinta urheilussa?

Mun mielestä vastaus otsikon kysymykseen on selkeä. Mulle hankalinta on ravintoasiat. Miksi on niin helppoa tehdä treeniohjelman mukaan treenit, mutta ravinto-ohjeiden mukaan on vaikea syödä? Vaikka sillä tavalla saisi maksimoitua kehityksen ja palautumisen..

Tänään Seinäjoella Supersportissa järjestettiin triathlonilta. Siellä oli varuste-esittelyjä ja triathlonisti Darby Thomas pitämässä luennon ravinnosta. Jos joku ei miestä tiedä, niin kovasta menijästä on kyse. Darby voitti tänä vuonna mm. perusmatkan ja puolimatkan SM-kultaa miesten yleisessä sarjassa.

Mielenkiinnolla kuuntelin miehen juttuja, ja jotain jäi muistiinkin:
- Hän itse ottaa treeneissä 30 minuutin välein energiaa. Näin maksimoi sen hetkisen ja seuraavan päivän energian saannin ja palautumisen. Kisassa suunnilleen samalla aikajaolla. Puoli tuntia on helppo muistaa. On jopa kello piippaamassa ja muistuttamassa!
- Kahvia kannattaa vähentää viikkoa ennen kisaa, mielellään lopettaa. Näin kofeiini imeytyy kisassa kroppaan parhaiten. Mä jo kahvin inhoajana aattelin, että mä pääsen helpolla, kunnes muistin Pepsi Maxin.. Siitä pitäis kyllä päästä eroon!
- Syö kuusikin kertaa päivässä. Mieluummin usein ja vähän, kuin harvoin ja paljon. Tätä oon nyt yrittänytkin opetella.
- Paljonko pitäisi tunnin aikana juoda eli paljonko hikoilet? Sen voi mitata hikitestillä. Käy puntarilla ennen 1 tunnin reipasta pyöräilyä ja uudestaan puntarilla pyöräilyn jälkeen. Siinä se nesteen menetys näkyy grammoina/kiloina.
- Ja asia, jonka jokaisen pitäisi tietää. Kaikki pitää testata treeneissä, mitään uutta ei saa kokeilla kisassa.


6 kommenttia:

 1. Tomaksen kommentti illan jälkeen oli "pitäisköhän lopettaa kakkujen syönti ja alkaa syömään omenasosetta". ;)

  VastaaPoista
 2. Viisasta juttua ja monelle varmasti perushuttua mutta näitä on hyvä aina välillä kerrata koska ikävän usein pääsee unohtumaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle varmasti tuttua juttua, mutta toisaalta monelle uudelle kestävyyslajien harjoittelijoille uutta. :) Mutta tarvii kyllä itekin välillä kertausta.. :D

   Poista
 3. Mikähän siinä on, että pitää aina kisoissa kokeilla ja muuttaa jotain? Aiakin fillariin pitää muutoksia tehdä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Mä esim. viime kesänä en yhtään ees tajunnu tekeväni muutosta, kun aattelin siirtää geelilaukun paikkaa vaakaputkessa. :D On ollu pari kertaa tangon lähellä ja monella on satulassa+vaakaputkessa kiinni. Kokeilin kans, kunnes mulle huomautettiin, että ootko kokeillu ajaa pyörällä sen ollessa kiinni uudessa kohtaa, nimittäin voi hiertää reidet verille.. Vaihdoin takaisin paikalle, missä oli toiminu ennemmin. ;)

   Poista