maanantai 18. heinäkuuta 2011

Uusia varusteita..

Viikonloppuna tuli mieleen, että oon ostanut edelliset lenkkitossuni viime syksynä. Mietin, että jos Nimbuksista on mennyt vaimennus ja se aiheuttanut nyt mulle kipuja. Niinpä lähdin tänään käymään kaupassa, mutta vanhoja Nimbuksia ei ollut enää alennuksessa (olivat ainoat, jotka olivat loppuneet ennen alennuksien alkamista), joten uudet jäivät käteen. Ovathan ne kalliit, ei auta. Onneksi on Visa. ;) Mutta mulla on nyt ollut monet Nimbukset, ja ne oon todennut jaloille hyviksi. En uskalla vaihtaa mallia. Ja mulla kun pitää jaloille olla hyvin vaimennetut kengät. Väri oli vaihtunut, kun nyt on ollu vaaleanpunasävytteisiä kenkiä muutamana vuonna, niin nyt tuli tällaiset.. Sopii väriltänsä ainakin uuteen takkiini.. ;D

Sitten haluaisin vähän mielipidettä, nimittäin pyörästä. Mulla on vanha Nakamuran maastopyörä, ja nyt haluaisin sellaisen, jolla olisi kiva ajella sekä maantiellä että hiekalla (esim. kuntoradalla). Kävin katsomassa pyöriä samalla kuin lenkkareitakin, ja muutama malli myyjän mukaan sopisi mulle.

Crescent Nikka:

Se oli tarjouksessa ja kuulemma loistava pyörä loistavilla osilla. Mm. hydrauliset levyjarrut, kaukolukittava joustohaarukka ja Shimanon vaihteisto (27-v). Crescentin sivuilla lisää tietoa, väri siellä on vaan väärä. Väri on tuo titaani, mikä tuossa ylläolevassa kuvassa. Crescentin hinta oli 699 euroa (norm. 899 €).

Sitten toinen vaihtoehto, mitä mulle kaupattiin oli Cuben Curve Lady:

Cube oli tosiaan toinen pyörä, mitä myyjä suositteli. Muita ei enää suositellutkaan, kun sanoi osien olevan sitten jo niin paljon huonompia kuin Crescentin, ettei siinä oo järkeä. Myös tässä Cuben pyörässä on hydrauliset levyjarrut sekä lukittava (ei kaukolukittava sarvista, vaan haarukasta lukitaan) joustohaarukka. Muita ominaisuuksia löytyy täältä. Tuosta väristä nyt en oo kuitenkaan varma, että onko se tuo valkoinen vai tämän värinen:

Hintaa Cubella oli 749 euroa, eli viisikymppiä enemmän kuin Crescentillä. En vielä koeajanut kumpaakaan pyörää, ehkä on parempi varustautua siihen jollain muulla kuin hameella. ;) Mutta siis mitä pyörää te mulle suosittelisitte? Onko noista jompi kumpi hyvä? Vai joku ihan muu? En osaa sanoa, että onko naisten vai misten malli rungoltansa mulle parempi, sen tietää kokeilemalla. Eli mielipiteitä?!

12 kommenttia:

 1. Eilen illalla surffailin fillarifoorumin sivuilla.. Tuli kyllä niin totaalinen epätietoisuus.. Onko tuo joustohaarukka mistään kotoisin? Ainakin se on lukittava.

  Jaanaba, Ele, Pia, Kipa ja kaikki muut, jotka enemmän pyöräilette. Tahdon kommentteja! :)

  VastaaPoista
 2. Lukitus on tuossa munkin fillarissa, joten luulen että vaikka ostaisitkin maasturin hybridin sijaan ja sileämmillä renkailla niin saat hyvän pyörän, jos vaikka joskus eksyt mettäänkin, hyvin se maasturikin kulkee kadulla uusilla kumeilla :)
  ja kannattaa tosiaan koeajaa monta fillaria, ajoasento ja tuntuma voi olla ihan erilainen.
  Halvempia tällä hetkellä saattaa olla viimevuoden mallit voi saada edukkaasti hyvän pyörän.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Katjuska vinkeistä. Kävin tänään testailemassa yhdessä liikkeessä Trekin pyörät, niistä paras oli 7.3fx. Olihan vaihteillakin jo huomattava ero 7.2 ja 7.3 välillä. Myös 4300:sta kokeilin. Jatkan taas huomenna. Felt QX85 on myös alkanu kiinnostamaan, koeajoinkin qx65:n. Huomenna jatkuu! Mietin myös Seinäjoen ulkopuolelle lähtemistä, haluaisin testata nimittäin tuon Feltinkin. :D

  VastaaPoista
 4. Uusi pyörä on aina mukava juttu. Ikävä kyllä mä en osaa kauheasti auttaa tässä asiassa. Tiedän vain ihan vähän maantiepyöristä ja muista en sitten sitäkään vähää, ennen kun mulla oli vain sellainen 7-vaihteinen hybridi. Koeajo varmasti selvittää jonkin verran, mutta jos on parikin tasavahvaa ehdokasta, ottaisin sen, joka on kevyempi ja kivemmannäköinen :) Naisten rungot on tehty naisten kropan mittasuhteisiin paremmin sopiviksi, joten naisten runko voisi olla hyvä, tosin koeajo on tässäkin kaiken a ja o. Niin ja jos olet kahden pyöräkoon välissä, niin ota ehdottomasti se pienempi, vähän liian pienellä pyörällä on hyvä ajaa, vähän liian isolla tosi huono.

  Niin ja oletko ajatellut cyclocross pyörää. Sillä pääsee lujaa maantiellä, on helppo ajella hiekkateillä ja nastarenkaat mahtuu melkein kaikkiin malleihin. Myös lokarit on helppo laittaa. Maastoon tälläisella ei kyllä mennä, joten jos sinne mielit, niin sitten ei.

  Ja jos haluat alkaa hifistelemään ja kuntoilemaan pyörällä (voisi olla hyvä, että korvaisit jalkojen takia juoksua jonkinverran pyöräilyllä), niin lukkopolkimet ovat aika jees. Sellaiset, joissa on toisella puolella normipoljin ja toisella lukko toimivat mulla ainakin hyvin pari vuotta, kunnes kilpavarustelu vei mukanaan...

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kipa, tuossahan oli jo sylikaupalla kommentteja ja miettimistä! :)

  Mä oon aika pihalla näissä pyörähommissa. Maastopyörä kun on ollut itellä iät ja ajat. Tiedän sentään nyt, että mikä cyclocross on. Mutta en olisi tienny vielä viime viikolla. ;D Oiskohan tuo cyclocross mulle hyvä. Niistä en kyllä tiiä mitään, taitavat olla taas pykälää kalliimmassa luokassa. Toki mua oikeasti kiinnostaa kunnon pitkät lenkit pyörällä ja just jalkojen takia monipuolistaa treeniä. Kattelinkin maantiepyöriä, mutta jotenkin näen sellaisen mulle liian hienoksi.

  Nuo lukkopolkimetkaan ei varmasti oo mikään huono idea!

  Mä jo mietin, että lähtiskö joku päivä Tampereelle pyöräkauppoihin (siellä kun on niitä enemmän).. Kun vaan joku tietävämpi lähtis kaveriksi, ettei myyjä voi mua huijata. ;)

  VastaaPoista
 6. CC:t on usein joo kyllä vähän kalliimpia, ja luulen, että pärjäät hyvin myös tollasella maastopyörällä, mitä oot katellut, vaihdat vaan vähän kapeemmat renkaat, niin ne kai rullaakin ihan hyvin. Jos kuitenkin CC:hen päädyt, niin ota sellainen, missä on kolme eturatasta, ainakin itse tarvitsin niitä pienempiä vaihteita kaksi vuotta maantiepyörällä ajellessani.

  Kaveri pyöräkaupoilla on kyllä hyvä idea, erityisesti sellainen, joka tietää pyöristä jotain. Sillä tavalla mun Silviakin ostettiin, itse en olis saanut ikinä ekaa kunnon pyörää valittua yksinäni.

  VastaaPoista
 7. Mää en suosittele mitään joustohaarukoita, jos et oikeesti meinaa maastossa ajaa. Itte harhauduin aikanaan ostaan Raleighin hybridin ja se oli kyllä virhe! Kertaakaan en ole jousitukseen koskenut ja mun mallissa kun satulakin on jousitettu niin se tekee sen, että se on ikuisesti semmonen vempula! Ihan paska.

  CC:n itte varmaan ostaisin jos olis rahaa ja jos nyt olisin pyörää ostamassa.

  Lukkopolkimet on ihan must, mulla on semmoset, missä on toisella puolella se lukko ja toisella ihan normi silee ja se tietty toimii sitten aina oli kenkä mikä vaan.

  Tsemppiä vaan pyörän ostoon, ja tervetuloa Tampereelle, jos tosiaan tännepäin suuntailet!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Kipa ja Laura! Noista kokemuksia täytyy ottaa opiksi.. Mun työkaverikin suositteli mulle cyclocrossia, ja taas oon surffaillu. Eilen illalla surffailin pyöriä neljä tuntia ja tänään se on jatkunut. :D

  Mm. täällä kävin kattelemassa: http://www.nippeli.fi/polkupyorat-cyclocross?jarjestys=3
  Tuota listan ekaa, Focus Mares Ax 3 vähän kattelin vakavammin, samoin Konaa. Mutta täytyy päästä niitä kokeilemaan, ei sitä muuten tiedä. Mun pituus kyllä vaikuttaa pyörän kokoon ja vaihtoehtoihin, kun oon vaan 165 pitkä.

  Nuo lukkopolkimet, joissa toisella puolella on normi, kuulostaa kyllä loistavalle vaihtoehdolle. :)

  VastaaPoista
 9. Mäkin kyllä empisin ton joustuhaarukan suhteen, tuo lisää painoa runkoon todennäköisesti ihan turhaan.

  VastaaPoista
 10. Pia, mä luulin, että mä oon jo sulle vastannut, mutta eihän täällä mitään vastausta oo.. Joo, ehkä mä oikeasti jätän tuon joustohaarukan väliin. Vaikka hyvännäköisiä pyöriä sillä varusteella löytyykin. ;)

  VastaaPoista
 11. Hienosti olet saanut kommentteja.

  Mää en oikeesti tiedä pyöristä melkein yhtään mitään ajelen vaan tyytyväisenä omalla CC:lläni. =D Se on hyvä pyörä, mutten osaa selittää miksi.=D Sen hinta oli jotain 1300 muistaakseni ja oli jonkinlaisessa tarjouksesssa. Mitään muuta pyörää en ole edes koeajanut sillä toi oli mieleseni näköinen ja heti sopivan tuntuinen. Toki tällä kokemuksella jo tivaisin myyjältä vieläkin enemmän ajoasennon tarkastusta ja vaatisin tietoa, että minkälainen sen kuuluu oikeesti olla.

  Lukkopolkimet on ihan ehdottomat mun mielestä.

  Jos Tampereelle oot menossa tai tulossa niin käy ainakin Suomen urheilupyörässä ja jos tarttet tukee Tampereen kaupoille niin kyl mää ja Juha mukaan lähdetään. Juha on hyvä tietopankki ja myyjältäkyselijä. =)

  Luin jostain, että jo tonnin hintaisella pyörällä voi voittaa minkä vaan triathlonkisan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Jaanaba näistä vinkeistä! :) Joo, tänään oon tulossa. Laitan sulle sun mailiin mun puhelinnumeron, jos sattumoisin ehtisitte kaupoille. :)

  VastaaPoista