tiistai 5. heinäkuuta 2011

Suffeli Puffit tauolle

Juuri tällä hetkellä vieressäni on tällainen pussi. Mun lempikarkkeja, jos irtokarkkeja ei oteta huomioon.


Mä syön paljon karkkia. Toki 500 gramman irttissäkit ovat pienentyneet kolmeensataan, mutta nekin ovat vielä aivan liian isoja. Pienempikin määrä tyydyttää hiilarihimon. Mun tulee ostettua monesti kaupasta karkkia ihan vain ex tempore. Tai sitten mä lähden kauppaan vain karkin takia. Monesti ison pussin ostan, kun joku asia harmittaa. Vähän kuin lohdutukseksi.

Mä oon päättäny panostaa tervellisempään ruokavalioon, ja jättää karkit, sipsit, jäätelöt ja keksit tauolle. Sipsit, keksit ja jäätelöt tulee siksi, etten vain korvaisi karkkeja millään muulla kalori- ja hiilaripommeilla. Taukoa kestää syyskuun alkuun, eli puolimaratoniin asti. Tämä ei todellakaan oo mikään pikku juttu, en pääse helpolla. Mutta tämä on samalla kokeilu, eli kuinka paljon tämä näkyy mun kropassa, kun ei tule tuhansia ylimääräisiä kaloreita viikossa. :) Jos ja kun mä tähän pystyn, niin lupaan itelleni jonkun palkinnon. En vaan tiedä vielä minkä. Nopeamman ajan puolikkaalla ja maratonilla. ;D

Sunnuntaina kävin vanhemman koiran kanssa pitkällä kävelylenkillä (1h 51min), ja sitten pojan ja pennun kanssa rauhallisella lyhyemmällä kävelyllä (55min) ja sen jälkeen vielä reilun tunnin pyörälenkillä. Mukavasti siis tuli liikuttua juoksutauosta huolimatta. Tänään kävin hierojalla, ja penikat eivät hierojan mukaan enää vaivaa. Ainoastaan se pohkeen soleus-lihas on kireä. Huomenna aattelin käydä kokeilemassa rauhallista ja lyhyttä juoksua. Toivottavasti jalka kestää!

Oon lukenut monia triathlon-blogeja, varsinkin nyt Kiskon kisan jälkeen. Hitsi, että on sitten mielenkiintoinen ja todellista kuntoa vaativa laji! Voin sanoa, että kyllä muakin kiinnostaisi, jos en olisi niin huono uimari. ;D

Täytyy vinkata kyllä Triathlonvaimon/Arjan blogiin.. Arja on aikamoinen nainen, nimittäin osallistuu sunnuntaina Ironman-kisaan Sveitsissä. Tarkoittaa siis 3,8km uintia, 180 kilometrin pyöräilyä ja siihen vielä päälle 42,2km juoksu. Huh! Aatelkaa, mikä kunto. En voisi kuvitellakaan tuollaista määrää uintia ja pyöräilyä ennen maratonin juoksemista. Tsemppiä vain tuhannesti sinne!!

8 kommenttia:

 1. Hei ihan varmana opit uimaan paremmin. Triathlonissa itteäni kiinnostaa se kun se on kovin monipuolinen laji jonka myötä tulee kehityttyä kaikissa kolmessa lajissa. Ainakin. =)

  En määkään osaa kunnollista vapaauintia, mutta aioin kyllä opetella ja järvenpohjakammostani huolimatta vielä avovesiuintikin on opittava. Hui. =)

  Toi ironman-matka on kyllä ajatuksenakin ihan valtava. Kova kunto kaikilla jotka sen läpi menee. Huh.

  VastaaPoista
 2. Joo, muakin tuo monipuolisuus kiinnostais. :) Mulla kun ei nuo jalat ees näytä kestävän pelkkää juoksemista..

  Triathloniin treenaaminen vaatisi entistä enemmän töitä ja treenitunteja. En tiiä olisko musta sellaiseen. Kovasti se kyllä kiinnostais, mutta pelkän uintitekniikan oppimiseen menis aikaa kauan ja saati sitten nopeuteen. Nyt menee rintauinnilla kilsaan varmaan joku 40 minsaa. :D

  Joo, tuo ironman-matka on ihan mieletön. Jos sellaisen pääsee maaliin, niin aikamoista! :)

  VastaaPoista
 3. Tuli ihan kauhian huono omatunto. Luin postaustasi sipsejä mussuttaen. Olen aina ollut ihan hirveä sipsien mättäjä. Ja irtokarkkejakin ostan aina kerralla sen puoli kiloa. Ja syön. Esimerkkiäsi noudattaen teen nyt saman päätöksen: ei sipsejä eikä karkkimättöä ennen syyskuun puolikasta.

  (Saanhan kuitenkin syödä ne sipsit, jotka jo aloitin? Ja puolikas suklaalevykin on...) Puuh. Voisin samalla tehdä punaviinilakon puolikkaaseen asti.

  VastaaPoista
 4. Kirsi H, :D Voiko joku muukin olla samanlainen. Mä mietin Pepsi Max -lakkoa, mutta ei nyt kaikkea kuitenkaan kerralla. Hulluksihan sitä tulisi. Meinaa tulla nyt jo! Jätski olis pitäny kyllä sallia..

  VastaaPoista
 5. Ei hitto mää näin kanssa ittestäni semmosen kuvan, että samantien jäi jätskit kauppaan ja karkit ostamatta. Nyt herkuttelen enimmillään mansikoilla, joita meneekin sitten se litra heittämällä. Miten ihmeessä mää pystyn juokseen maratooneja kun oon tämmösessä kunnossa?!?

  VastaaPoista
 6. Laura, no samaa oon ihmetelly mäkin. Kun tippuis paino, niin vauhtikin kasvais. ;) Mutta kun ei viitti laihduttamalla laihduttaa, kun sitten ei pysty kasvattamaan kuntoa eikä jaksa pitkiä/kovia lenkkejä. Enkä halua pienillä kaloreilla mennä, ettei lihas lähde. Paljonkohan mansikoissa on kaloreita, ne kuulostaa herkkujen tilalta loistavilta.. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkkauksesta! :) Nyt täytyy sinulle kertoa, että kun 2007 aloitin uinnin opettelun, niin en päässyt vapaauintia kuin 25m, jonka jälkeen puuskutin 3min altaan toisessa päässä. Eli säännöllisellä treenillä hyvä tulee uinnistakin!

  VastaaPoista
 8. Arja, tuopa oli mielenkiintoista kuulla. :) Saumoja siis on oppia sekin laji. Jos sen oppis neljäs vuodes hyväksi, niin sit olis vasta 35v. ;) Onnittelut vielä huimasta suorituksesta!!!

  VastaaPoista