sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Eka kaatuminen

Tänään on ollu viikon kolmas lepopäivä. Päivällä kun meni neljä tuntia (2h treenit, 2h matkat) koiran kanssa vesipelastustreeneissä, niin ei enää omiin treeneihin ehtiny ja jaksanu. Viikko on menny lähinnä pyöräillessä, ja kun sykkeet ovat pysyneet reippaasti alle aerobisen kynnyksen, niin tuntuu kuin ei mitään hirveästi olisi tehnytkään. Iisi viikko, kiva niin! :) Kuvassa viime viikonlopun treenitkin, mitä edelliseen kuvaan en liittänyt.


Tänään käskin miehen ottaa kuvat mun pyöräilyasennosta. Että oikeasti itekin näkisin, että missä asennossa oon ja että voin vertailla BikeDynamicsin ohjeisiin (kiitos Ammi!). Ja kun mä oon tällainen käyrien, numeroiden ja grafiikan rakastaja, niin tää asteiden mittaaminen on just mua. :D Tosi vaikea noita oikeita kohtia on kattoa, mutta ainakin sinne päin ovat. Käsien asento mua mietityttää, mutta hirmu vaikea ees saada luonnollista asentoa, kun nojaa kädellä/polvella seinään.Alimmassa kuvassa yritin saada luonnollisempaa asentoa käsille, ja nojasin tolppaan vain polven avulla. Ja heti tämän kuvan ottamisen jälkeen makasin maassa. Vasen jalka irtosi polkimesta kaatuessa, mutta oikea jalka jäi vielä kiinni polkimeenn. Polvesta tuli verta, ja kyynärpään iho on rullalla. Voihan helkkari! :D Onko tähän kukaan vielä pystynyt, kaatua nyt paikoiltaan kuvaustilanteessa. :D Kyllä taas oli sellainen sankari matkassa.. Pyöräkin sai harmi kyllä vähän lopullisia muistoja tästä kaatumisesta, lähinnä sarviin. Eikä mikään ihmekään, koska asfalttiahan tuo piha on.. Mutta onneksi pieniä vain. Jatkossa jos pitää vielä jotain kuvia ottaa, niin luulen, että nojaan ihan kunnolla kädellä. ;D Kaatumisen jälkeen ei kyllä ihan heti naurattanu, vaan makasin maassa minuutin verran. Haavat kun sain puhdistettua, niin sitten kyllä jo nauratti. Niin mua! :D

8 kommenttia:

 1. Oleppas hyvä vaan :) Minä en kyllä ole jaksanut mitään kulmia mittailla, mutta antaahan tuo sivusto vähän suuntaa, että miltä sitä pitäis näyttää.

  Kyllä sitä noinkin voi kaatua :D Kokemusta on siitä, kun vauhti käy liian hitaaksi ja jalat on vielä kiinni. Niin ja kaatua voi myös liikennevaloissa, vaikka toinen jalka on jo tukevasti maassa. Ei kannata kysyä, että miten, kun en tajua sitä itekään... :D Meillä mies kaatui kans eilen ekan kerran. Valitettavasti vaan auton tönäisemänä :/ Mitään vakavaa ei onneksi sattunut, pyörälle tais käydä pahiten ja säikähtänein oli se autokuski.

  VastaaPoista
 2. Ammi, uskon, ettei kovin moni muukaan oo mitään kulmia mittaillu. ;D

  Onhan tuokin saavutus, kun toinen jalka on tukevasti maassa ja siitä kaatuu. :D Voi ei tuota miehen kaatumista, onneksi ei sattunut pahemmin! Tapahtuko jossain risteyksessä vai maantiellä?

  VastaaPoista
 3. Autotien yli menevällä suojatiellä (joka pyörätien jatke, eli sillä sai ajaa). Miehellä oli siis väistämisvelvollisuus, mutta oli arvioinut ehtivänsä. Autoilija oli katellut jotain koiraa, eikä ollut huomannut pyöräilijää. Yhteensattumien summa siis. Odotellaan tässä tietoa, että kumpi se sitten on lopulta syyllinen, kun mies tosiaan oli jo puolessa välissä sitä suojatietä. Ei kait kenenkään päälle saa ajaa, vaikka itse ei väistämisvelvollinen olisikaan? Mutta mitä olemme kuulleet, niin pyöräilijä näistä tuntuu yleensä vastuussa olevan. Mun mielestä molemmat on yhtä syyllisiä.

  VastaaPoista
 4. Viis syyllisistä, pääasia, ettei käynyt pahemmin.
  ONHAN TEILLÄ KYPÄRÄT PÄÄSSÄ?!?

  VastaaPoista
 5. Syyllisyysasiaa selvitellään vakuutusten vuoksi. Vaikka samapa se kenen vakuutuksesta menee, kun vakuutukset kuitenkin löytyy :) Kypärä oli miehellä päässä ja päässä oli pikkuinen jälki samalla kohdalla kuin kypärässä kolhu. Eli onni on pyöräilykypärä!

  VastaaPoista
 6. Ammi, Huh! Ois voinu käydä tosi hullusti. :/ Onneksi kuitenkin kaikki on kunnossa!

  Ebba ja Ockra, ilman muuta kypärä on päässä, aina ajaessa!! Mies mainittikin tuon kaatumisen jälkeen lapsille, jotka todisti tapahtumaa, että ei ollu ees kypärää päässä! ;)

  VastaaPoista
 7. Kaatua voi ihan missä vaan ja miten vaan. Minähän lensin viikko sitten kissa sylissa laskeutuessani ne tasan 1,5 betonirappua ovesta pihalle.

  VastaaPoista
 8. Outi, totta. Eihän sitä tarvi olla kuin joku ylimääräinen kolo/kynnys/harha-askel, niin jo kaatuu. Jotenkin vaan tää mun kaatuminen oli niin vältettävissä! ;D

  VastaaPoista