maanantai 4. helmikuuta 2013

Jäätynyt käpy

Vituttaa niin ku pientä oravaa, jonka käpy on jäässä. Siinä lyhyesti tämän hetken fiilikset. Viime viikkoon mahtui kuitenkin paljon hyvääkin:

1. Kävin märkäpuvulla uimassa uusia satasen ennätyksiäni uimahallissa. Uinti tuntui hyvältä ja olin tosi tyytyväinen treeniin!! :) Kyllä se oma vauhti varmaan koko ajan kehittyy. Ja luulen, että kohta on tonnin ajan vuorokin. Sittenhän sitä näkee. ;) On kyllä pettymys, jos en pääse alle 19:40. Jokainen sekuntti, mikä ajasta pois lähtee, on aina eteenpäin!

2. Viikon pitkällä lenkillä oli upeat maisemat. Lauantaiaamuna aikaisin liikenteeseen, ja kyllä se aurinkokin sieltä hetkeksi nousi. Hiihtoladulla sitä ei hirveästi näkynyt, mutta sain mä pienen vilauksen siitä. Ensimmäinen pitkä hiihtolenkki, jonka jälkeen ei tullu nivuset kipeeksi. Hiihtoa tuli 2:44 ja matkaa kertyi 33,3km, eli keskivauhti oli mukavat 4:55min/km pk1-sykkeellä.


3. Sain ehjän treeniviikon pitkästä aikaa!!

Hiihto 4h 8min
Uinti 2h 25min
Voima 50min
Juoksu 36min
-----------------
Yhteensä 7h 59min (+ lihashuolto 1h 25min)

Ja sitten siihen ikävään asiaan. Juoksin eilen kolme kilometriä.. Joko arvaatte? Jep... Kävin ensin koirien kanssa metsälenkillä vajaa 1,5 tuntia. Josta suunnilleen puolet oli epätasaista alustaa, kun kapeilla poluilla tai toisten kengänjälkiä seuraten menin. Tämän kävelylenkin jälkeen polvessa oli outoa tuntemusta. Ei kipua kuitenkaan. Kävi mielessä, että lähdenkö juoksemaan vai enkö. Totesin itselleni, että jos polvi on kestääkseen viiden kuukauden jälkeen ja yhden pienen kävelylenkin jälkeen, niin se kestää kyllä sen 3km. Juoksin rauhallisesti ja pikku hiljaa alkoi tuntumaan kireyttä, lähinnä polven takana ja välillä myös polven alapuolella säären ulkosyrjällä.

Tänään on tuntunut jomotusta/painetta välillä samassa paikassa eli polvitaipeen yläpuolella takareidessä ja välillä alapuolella pohkeen yläosassa. En lue sitä kivuksi, mutta ei toisessa jalassa mitään tällaisia tuntemuksia ole. Jotenkin jo alkaa olla sellanen fiilis, että voiko tää enää itbs/juoksijan polvi -vaivaa ollakaan. Tuo reiden ulkosyrjän kalvohan on hierojan/fyssarin mukaan niin irti kuin nyt vaan voi olla, eli ei kireyttä enää siellä suunnalla. No jatketaan juoksutestausta ja mietitään tulevaa..

6 kommenttia:

 1. No voi. Tosi surku, että sun koipi alkoi aivan tosissaan vaivaamaan. Sais loppua jo. =(

  Mutta lujaa sää hiihrät. Mää oon hiihtänyt tänä talvena niin vähän, että en edes osaa sanoo omia vauhtejani. Onneks talvee on vielä jäljellä ja päästään hiihteleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano!

   Talvea on vielä onneksi jäljellä. :) Hiihto on kyllä sellainen laji, että sää, välineet ja maasto vaikuttaa vauhtiin. Koskaan vauhti ei ole samaa. :D

   Poista
 2. Empä oo moneen viikkoon kirjautunu blogiini mutta tämä siun kirjotus sai sen nyt pitkästä aikaa tekemään että pääsen kommentoimaan...

  Iso huokaus! Kyllä tuntuu niin pahalle tuo siun polven tila nyt :( Mikä ihme siinä voi olla!?!? Ja miten se ei viime kesänä oireillu vaan anto siun niin hyvin kisata ja treenata! Pakkohan sen ois jo kohta tervehtyä...

  Jaksuja sinne kovasti ja toivoa ei menetetä, kyllä se polvi vielä siitä paranee, usko pois!! :))

  Ja hyvin sie oot tosiaan hiihdelly, meinasitko mennä nyt siihen 60km hiihtoon? Polvi ilmeisesti kestää kuitenkin hiihtää hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisit kyllä päivitellä blogia!! ;)

   Uusin veikkaus on, että todennäköisesti hermot kireellä jalassa. Toivottavasti pian olisi kunnossa! Tänään taas kokeilemaan muutama kilometri.

   Joo, Kauha-hiihtoon 60km. Hiihtoa polvi kestää hyvin. Ja kaikkea muutakin kuin juoksua. Pyöräilemättä oon ollu neljä viikkoa, mutta tarkoitus sekin on ottaa takaisin ohjelmaan. Silloin mietin, että jos pyöräily ylläpitää ongelmaa, mutta jos tää on nyt jotain muuta kuin juoksijan polvea enää, niin eiköhän pyöräilläkin voi..

   Poista
 3. Voi että sitä sun kinttua :( Toivottavasti löytyy vihdoin se oikea syy kipeytymiseen niin saisit oikeanlaista hoitoa sille ja pääsisit takas myös juoksun pariin!

  VastaaPoista