torstai 23. tammikuuta 2014

Tonnin enkka!! :)

Ensin muutama kuva juoksulenkiltä, kun leikin GoPron kanssa. ;)

Sitten tärkeämpää asiaa. :)

Uintitonnin historia menee seuraavanlaisesti:
Joulukuussa 2011 aikaan 21:40
Huhtikuussa 2012 aikaan 19:35
Elokuussa 2012 aikaan 19:40
Maaliskuussa 2013 aikaan 17:12 märkäpuvulla uimahallissa
Joulukuussa 2013 aikaan 20:15
Tammikuussa 2014 aikaan 19:22

Koko syksy on tehty töitä uintiasennon parantamisessa, ja pulliksien (jalkojen väliin tuleva kelluke) paikka on ollu kotona hyllyllä. Ensin oli vaikea jaksaa uida ees tuntia ilman pulliksia, mutta nyt uintiasentoon ei tarvi enää kiinnittää huomiota. Viimeisen parin viikon aikana oon saanu aika monta ahaa-elämystä altaassa, niin käsivetoon kuin vasemmalta puolelta hengittämisenkin kanssa. Joka uintikerralla oon tajunnu jotain uutta omasta uinnistani! Snorkkeli on ollu ihan sikahyvä apuväline käsivedon opetteluun, kun vasen käsiveto on menny läpi. Ei tarvi murehtia hengittämisen kanssa, vaan saa seurata miten kädet menee. Viimeksi tiistaina altaassa tajusin, että mun pitää kääntää päätä aikasemmin ottamaan happea, käännän vasemmalla sen myöhemmin kuin oikealta happea ottaessani. Ja kun tekee jonkun pienen muutoksen, niin parasta on, että sen huomaa itekin! Kiitos jokaiselle, joka on neuvonu!! Paljon on vielä tehtävää, mutta jospa tää tästä pikku hiljaa. Lauantaina on uintikuvaukset, niin varmasti sen jälkeen on taas paljon viisaampi.

Mun vauhti on ollu koko syksyn hidasta, ja en oo päässy 50 sekunttiin enkä sen alle vinstoja. Lujiten on menny 53-54 sekunttia aikaa. Nyt kun tiistaina tuntui altaassa siltä, että vasenkin käsi saa jotain vettä allensa, niin oli pakko testata mihin vauhtiin menee 25m. Aikaa meni 23sek ja 22sek. Sitten piti kokeilla 50m. Aikaa meni 48sek ja 47sek. Jee!! Pääsen samaan mihin viime keväänä!! Jätin vedot siihen, ettei tarvi kokea pettymystä, kun ei meekään enempää. :D


No mielenkiinnolla jäin odottamaan tämän päivän testiuintia. 1000m. Mulla on tietty logiikka uinnissa, niin en mee laskuissa sekaisin. 20 kertaa pitää käydä altaan päässä ja käännöksen jälkeen katon aina seinällä olevaa digitaalista kelloa. Näen meneekö vinstaan aikaa alle minsa vai yli minsa. Ja tuossa pysyy samalla laskuissa hyvin mukana. Tänään mä tykkäsin tuosta kellosta ja paljon! Aikaa meni 19:22, mikä tarkoittaa nopeinta aikaa tonnilla! Märkäpuvulla oon uinu nopeampaa, mutta se nopeuttaa uintia, eikä sitä voi verrata samoihin.

Tänään altaasta nousi hyvin iloinen nainen!! :)

6 kommenttia:

 1. Hienoa että alkaa löytymään uintijyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivottavasti nuo kuvatut uintipätkät vielä antaa lisä informaatiota korjattavista asioista. :) Aikamoista se uinti kuitenkin vielä on.

   Poista
 2. Mahtavaa! Oon tosi ylypiä susta! Työ tekijäänsä kiittää ja sä oot kyllä tehnyt töitä uintis eteen. Oot miettinyt, analysoinut ja hinkannut allasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Pitäis vielä enemmän hinkata sitä allasta ees taas, että sais parempia tuloksia aikaan.

   Poista
 3. Onnittelut ennätyksestä. Mä yritän lauantaina rutistaa oman märkäpukuenkan sun enkan alle, niin pysyn sopivasti potkuetäisyydellä ;-)

  VastaaPoista