torstai 21. kesäkuuta 2012

Kylpyläkerhon kisat

Tänään oli triathlonkoulun mestaruuskisat. Se on ollut Spa triathlonkoulu, joten miehet puhuu kylpyläkerhosta. ;) Sprinttikisassa matkat olisivat 800m uinti, 20km pyörä ja 5km juoksu. Paikkana Vihnus.

Töistä äkkiä kotiin, kamppeet kasaan ja kohti Nokiaa. Kuulumisten vaihto, vaihtopaikka valmiiksi, reitti-infoa kuuntelemaan ja kohti rantaa. Tänään meitä kisaisi neljän koululaisen sijaan vain kaksi naista, minä ja Jaana.

Kuva: Jaanan ystävä Tinke
Mulla on muuten uudet pohjehihat, sain tai ostin ne lauantaina. :) Kuva: Jaanan ystävä Tinke 

Sen verran tuuli, että se sekoitti vettä kovasti ja vesi tuntui tosi kylmältä. Heti tuli varpaisiin ja nilkkoihin kylmä. 2 minuuttia vedessä, ja lähtökäsky kävi. Uimme vastarannan laituria kohti, ja menomatkalla tuntui suunnistaminen onnistuvan ihan ok. Suht suoraan kai menin. Olimme Jaanan kanssa yhtä aikaa laiturin luona, ja olisin voinu tuosta lähteä uimaan Jaanan peesissä. En kuitenkaan halunnut, vain halusin harjoitella suunnistusta ja tehdä ihan oman uinnin. Kiersimme yhden ison poijun, ja tuntui, että kiemurtelin sinne aikalailla. Ehkä aallot vei vasemmalla, tai sitten niillä ei ollu vaikutusta. Uinti muuten tuntui menevän hyvin, vaikka olikin ensimmäinen noin pitkä matka avovedessä. :) Siitä jäi hyvä fiilis!

Rantauduimme Jaanan kanssa yhtä aikaa, Venla huikkas uintiajaksi muistaakseni 15:45. Rappuset ylös ja vaihtopaikalle. Märkäpuku lähti nyt paremmin, ja oli jotenkin selkeämpi, että mitä missäkin järjestyksessä laitan päälleni. Pyörän päälle ja menoksi. Reitti oli profiililtaan tasaisempi kuin Voimarinteellä, vain pieniä mäkiä löytyi. Vauhtia löytyi jaloista kivasti, mutta mittaria en kyllä vilkaissut kuin ehkä kerran. Silloin katoin sekä vauhdin että sykkeet, jotka näyttivät hyviltä. Tällä kertaa yritin juoda useammin, ja toki sääkin oli mulle suotuisampi. 15-16 astetta lämmintä, aurinko paistoi, mutta pilviäkin tais olla. Pohkeet ja varpaat tuntuivat alussa tosi kylmiltä, mutta matkan edetessä ne lämpeni kyllä. Mietin jo, että laskenko märät pohjehihat alas, mutta kyllä ne sitten kuivui.

Kuva: Jaanan ystävä Tinke. Suuret kiitokset kuvista!
Juoksuvaihto sujui hyvin, nyt laitoin ne sukatkin ja säästyin rakoilta! ;) Yksi geeli heti alussa ja sitten vain jalkaa toisen eteen. Katsoin kellosta Jaanan tullessa pyörällä vastaan, että mun etumatka pitäisi riittää, vaikka Jaana juoksisikin vähän mua nopeammin.

Alusta ja reitti oli nopea, ihan toisenlainen kuin Voimarinteen puru/hiekka mäkineen. Nyt siis juostiin koko matka asfaltilla, ja isoja mäkiä ei ollut, sellaisia loivia vaan. Tea lähti juoksemaan mun kanssa, koska mä en osaisi reittiä. Vauhti oli hyvää viiden pinnassa olevaa, juoksu kulki hyvin. Toinen vieressä puhua pulputti, ja mun sykkeet oli siellä anakynnyksellä, joten hirveästi en vastaillu. :D Tean edellisestä reitin juoksemisesta oli kulunut jo kauan, ja valittiinkin vähän pitempi reitti. Siinä vaiheessa, kun Jaana ilmestyi meidän eteen sivutieltä, niin harhareitti varmistui. :D Hyvin samaan tahtiin juostiin se kaksi kilsaa Jaanan kanssa, hän parikymmentä metriä edellä. 700 metrin lisälenkki meille lopuksi tuli. Todettiin vaan maalissa, että kun mä tuota juoksutreeniä tarvin, niin teki mulle hyvää. :D Mutta oli siinä mulla reittiopas. ;D Juoksun keskivauhti oli 5:09 min/km.

Jaana oli juuri ennen mua maalissa, ja oikeassa kisassahan voitto kuuluisi hänelle. Oma vika tuollaiset harhalenkit. ;) Mutta tässä kisassa mun lisälenkki hyvitettiin, ja juoksuajaksi laitettiin 5km väliaika 25:50. Vähän kyllä harmittaa Jaanan puolesta, kun hän siellä maalissa ekana oli. Mutta luulenpa, että oltiin molemmat niin tyytyväisiä omiin suorituksiin, että ihan sama kumminpäin olisi mennyt. :) Markosta tulikin sitten trikoulun mestari odotetusti!

Koko kisan keskisyke oli 178, eli siellä VK2:lla mentiin. Uinti ja pyöräilyn aika oli samassa, joten erikseen en tiedä lajien sykkeitä. Mutta lähes anaerobisella kynnyksellä kuitenkin. Taas jäi tosi hyvä mieli kovasta treenistä. Vauhtia irtosi enemmän ja jotenkin helpommalla, ehkä tosiaan johtui alustasta, profiilista ja säästä. Mä inhoan lämpimiä kelejä. Uinnin virallinen aika pyörävaihdon kera 17:58, pyörä 36:59, juoksu 25:50.

Yleensäkin tosi hyvä fiilis tästä triathlonista. Oon kyllä niin tyytyväinen lajivalintaan. Ainoastana harmittaa se, että miksi en oo ennemmin opetellu uimaan ja ostanu hyvää pyörää. ;)

5 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vauhteja oot mennyt! Tollaset treenikisat on kyllä aika loistavia.:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä käsittämätön reittiopas. =DD
  Oli hienoo ja mun kisa meni erittäin hyvin kun kerta uinti meni hyvin. Hirvee helpotus, että se sujui suht ok.

  VastaaPoista
 3. Iina, olin kyllä tyytyväinen vauhteihin! :)

  Jaanaba, no kyllä! :D Hyviä onnistumisia ollut nyt molemmilla. :)

  VastaaPoista
 4. Heh, kylpyläKerho :)

  Hyvin tuntuu kulkevan, mahtava homma!

  VastaaPoista